OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD MFC Sport-Inn Zolder (N.3B) - Malle (1)  5-7 (1-0)

DATUM 10-12-2008

DOELPUNTEN 18' 1-0, 23' Toukouki (1-1), 24' 2-1, 25' Eder (2-2), 27' Azzimani (2-3), 28' Gessner (2-4), 29' Gessner (2-5), 32' Jacobs (2-6), 35' 3-6, 36' 4-6, 38' Gessner (4-7) 10m, 40' 5-7

VERSLAG Een mak en slordig Malle had de handen vol met een moedig en goed voetballend MFC Zolder. De thuisploeg bracht degelijk voetbal en legde Malle het vuur aan de schenen. Gelukkig konden de bezoekers rekenen op een prima Gessner.

De eerste tien minuten is Malle bijna voortdurend in balbezit, maar meer dan een handvol kleine kansjes levert dat niet op. Na 12 minuten creëert Zolder de tot op dat moment beste kans. Doelman Thomassen redt. Aan de overkant wordt een bal van Gessner van de lijn gehaald en belandt de rebound van Toukouki op de paal. Zolder komt meer en meer opzetten, neemt de wedstrijd in handen en neemt de bezoekende doelman op de korrel. In minuut 16 trapt Eder de eerste tienmeter op de keeper. Even later lukt de thuisploeg na een mooie collectieve combinatie de openingsgoal.

Malle wil na rust de bordjes zo snel mogelijk in evenwicht brengen. Verschueren schiet in de eerste minuut via de keeper op de paal. Even later kan Toukouki een vrije trap in twee keer binnenwerken. Zolder komt echter onmiddellijk opnieuw op voorsprong. Eder schiet een vrije trap mooi binnen : 2-2. Even later bereikt Gessner Toukouki die klaarlegt voor Azzimani die maar binnen te tikken heeft : 2-3. Na een één-tweetje met Aktepe brengt Gessner de 2-4 op het bord. Uitblinker Gessner brengt na een solo het verschil op drie. Zolder is echter nog niet uitgeteld en krijgt twee reuzenkansen, maar komt niet tot scoren. Jacobs scoort uit vrije trap 2-6, meteen het sein voor Zolder om met vliegende keeper te gaan spelen. Dat loont en de thuisploeg komt terug tot 4-6. Gessner brengt vanop tien meter de marge terug op drie : 4-7. Eder, Toukouki en Seuntjens missen nog een tienmeter. Met een prachtig schot brengt de thuisploeg de eindstand van 5-7 op het bord.